Vera Broos-zie pagina info

Projectleider Zona's Kiosk en Stichting Kunst in de Zorg
Aanjager van nieuwe projecten door de kunstenaars

Dit bemanningslid beheert de volgende module(s):

Kip&kunst

HenPower - de Nederlandse uitvoering en outsourceproject met Engelse partnerorganisatie Equal Arts. onder leiding van Vera Broos. Kunstenaars activiteiten rond de komst en het houden van kippen.

Met dank aan: Fonds voor Cultuurparticipatie, Amsterdams Fonds voor de Kunst, RCOAK, St.Sluyterman van Loo, ZGAO, Amsta.


Foto 2 en 4: Albert Nanning

Musea en conferenties

Voor presentaties en kunstenaars op conferenties, symposia en andere bijeenkomsten, neem contact op met Vera Broos via info@zonaskiosk.nl

Mode en identiteit

We gaan op zoek naar de expressie die iemand nog in zicht heeft, al met een kleine ingreep kunnen mensen deelnemen. Mode en catwalk dienden als decor en tool voor het (mee)beleven van fantastische en theatrale elementen, d.m.v. inzoomen en tactiele onderdelen die uitlokten tot (inter)actie, handelen en gesprek. Workshops bestaan uit bedrukken van kleding, tekenen, teksten bedenken, maken van poëzie. De reslutaten worden in een afsluitende modeshow verwerkt.

Zona Online

Sinds corona hebben we activiteiten ontwikkeld voor smartphone en computer/TV. Momenteel werkt vera Broos aan een eigen paltform voor smartphone verhalenwandelingen: www.veramaps.nl

Pyjama Pret

Zachte activiteiten gericht op de vroege en late uren in verlpeeghuizen, muziek met iedereen in pyiama, slaapmutsjes, verhalen voor het slaen gaan, ochtend gymnastiek en knuffels voor het slapen gaan. Activiteiten voor in de ochtend en middag.

Met dank aan Sevagram Limburg , Brabantzorg en het Oranjefonds

Vrijwilligers en mantelzorgers

Kunstenaars begeleiden vrijwilligers in het inzetten van hun creatieve talenten, en brengen de tips van mantelzorgers in beeld in Broze Verbeelding, een boekje en reizende voorbeeldenwand

Was Goed

spelen met de spullen om je heen

Kunstenaars en zorgpersoneel betrekken ouderen bij rituelen, speltechnieken en gaan nieuwe lijnen leggen tussen jong en oud. Zeepsop en wapperwind, bellen opgeblazen, vouwen drogen en stapelen, drogen met een föhn, een fietspomp of een omgekeerde stofzuiger. De vraag ‘Wat Was Goed? wordt als aanleiding genomen voor gesprekken over wat goed en niet goed was en is.
Was Goed trekt de wijk in en sluit af met een expositie. Was Goed is ook bedoeld om het zorgpersoneel te inspireren in hun dagelijks werk en een dagelijkse ‘taak’ als inspiratie gebruiken voor spel en plezier.

Met dank aan Amsta, Stichting RCOAK, Stichting Kunst in de Zorg / Arts in Care Foundation